STUMMER

Univerzalne nadgradnje za sakupljanje otpada austrijskog proizvođača Stummer pogodne su za sakupljanje i prevoz mešanog komunalnog, biootpada, razdvojenog i industrijskog otpada. Nadogradnja na podvozu po izboru korisnika.

Stummer Kommunalfahrzeuge već 40 godina nudi najsavremenija rešenja i tehniku koja omogućuje smanjenje prašine, buke i neugodnih mirisa kod prikupljanja i odvoza otpada uz stalno poboljšanje snage, sigurnosti i brzine što unaprijeđuje efikasnost nadgradnji. Sve kompleksnije potrebe prikupljanja otpadom zahtijevaju nova rešenja. Decenija stečeno iskustvo i poznavanje problematike prikupljanja otpada, visokokvalitetna proizvodnja i servis, oznaka su kvaliteta inovativne tehnologije smeštaja otpada. Sistem bočnih ili zadnjih podizača omogućava pražnjenje svih veličina kontejnera po DIN i EN standardima uz mogućnost ugradnje dodatne opreme za precizno nadgledanje rada i udobnosti radnika. Bez obzira na vrstu posuda za otpad, vrstu otpada koja se prikuplja, podneblje, za svaku namenu u ponudi je optimalna nadgradnja za prikupljanje i odvoz otpada. Uprkos raznolikosti tipova nadgradnji zapremine od 6m3 do 30m3, koncept je uvek jednak. Svaka nadgradnja prilagođava svakom pojedinom podvozju čime se omogućuje minimalni razmak između kabine vozila i nadogradnje. Prednosti su optimalno opterećenje osovina uz maksimalni volumen spremnika.

Zadovoljeni su svi zahtevi od 6m3 do 30 m3

Primer Micro L nadgradnja prikladna je za podvoz ukupne nosivosti 7,5 tona što je čini idealnom za korištenje u gradskim središtima i sa uskim pristupnim ulicama na ruti za sakupljanje otpada. Moguća je ugradnja stope za rukovaoce ali vozilo omogućava i efikasan rad sa samo jednim operaterom. Podizač podiže posude zapremine do 1100 l. Za teško pristupačna turistička mesta pogodna je i izvedba Mini sa zapreminom spremnika od 6 m3, najmanja ali robustna Stummerova nadgradnja za mesta gde vozilo treba biti malo, okretno ali snažno. Potrebe za većim vozilima zadovoljava Medium XL- City, na dvoosovinskim i troosovinskim šasijama zapreminom od 14 m3 do 22 m3, visokim kipanjem, snažnim sabijanjem i prednostima poput niske nivoa buke. Dvokomorna nadgradnja Medium XL – Split omogućava sakupljanje više vrsta razdvojenog otpada sa dva nezavisna sistema sabijanja otpada što osigurava da se kod istovara otpad ne meša. Posebna prednost je Bin Washer nadgradnja koja omogućava u istoj turi, sa istim vozilom i ekipom, sakupljanje otpada i pranje posuda, istovremeno ekonomično i higijensko rešenje.

Plug-In-Hybrid

Banke E-PTO sistem, koji se ugrađuje između kabine i nadgradnje, dizajniran je kao plug-in i ima snagu za cijelodnevni rad nadgradnje. Naponom od 700 V efikasniji je od sistema koji rade sa manjom voltažom. Radi se o električnom sistemu koji zamenjuje klasični PTO i sastoji se od baterijskog i hidrauličnog modula koji su zajedno ugrađeni u okvir pomoćne šasije. Baterija se puni snagom podvoza i upravlja hidraulikom nadgradnje putem E-PTO-a, potpuno tiho i bez emisije izduvnih gasova. Pogon vozila i dalje ostaje dizel motor a u ovakvoj izvedbi, osim u smanjenju buke i zagađenja, pri radu vozila nema nikakve razlike. Vozilo je jednako pouzdano.

Pogodan za teške zadatke

Pogodan tamo gde su zahtevi za učinkovitošću neograničeni sa zapreminom od 18 m3 do 27 m3. Magnum je namijenjen upotrebi u teškim uslovima, primer za industrijski ili glomazni otpad. Čine ga komponente još većeg kvaliteta i dimenzija spremnika, kolica, potisne ploče, bočnih stranica koji su izrađeni od čvrstih, otpornih materijala kako bi se mogli nositi sa prikupljanjem i odvozom krupnog otpada velikih dimenzija ili znatne težine. Magnum je upotrebljiv i kod odvoza otpada iz manjih posuda od 60 l pa do velikih spremnika od 10 m3. Takvim rasponom Magnum je vozilo koje nikad ne stoji, već se uključuje u izvršenje niza zadataka prikljupljanja mešanog komunalnog, glomaznog ili industrijskog otpada.